SEO
 
FAQ's
DR Webdesign >Vaak gestelde vragen >antwoord

Kan u optimaliseren voor elk type domein (.be,.nl,.com) ?

Antwoord :

We kunnen voor eender welk domein optimaliseren.
De domein extentie kan echter wel bepalend zijn of uw website al dan niet in een zoekmachine voorkomt. Zie verder.

Belangrijk is dat u over een eigen domeinnaam beschikt. Websites die in feite slechts een subdomein of subdirectory van een andere website zijn, hebben weinig slaagkansen op lange termijn.
Hiermee bedoelen we websites met een hosting op het domein van de internet service provider (bvb. sites van het type users.skynet.be/uwnaam).
Wanneer de domeinprovider immers zijn (vaak gratis) diensten stopzet, dan hebt u inhoudelijk en structureel geoptimaliseerde pagina's, maar moet u op zoek gaan naar een nieuwe domeinnaam en moet de promotie van website herbeginnen.
Daarenboven vergt een goeie optimalisatie ook toegang tot het top level domein.

Opmerkingen :

De domein extentie (.be,.nl,.com,.co.uk,...)kan bepalend zijn of de website al dan niet opgenomen wordt in regionale indexen van zoekmachines.
Google BelgiŽ biedt de mogelijkheid om de opzoeking te beperken tot "pagina's uit Belgie".

Indien van deze beperking gebruik wordt gemaakt, dan zullen de zoekresultaten gelimiteerd worden tot :
 - websites met een .be extentie
 - websites die in Belgie gehost worden, ongeacht de extentie.
Een .com of .nl domein met hosting in Nederland zal daarentegen bij "pagina's uit Belgie" NOOIT in de zoekresultaten verschijnen !

Voor Google Nederland stelt dit probleem zich ook. Sedert augustus 2005 kan immers ook daar immers geopteerd worden voor het zoeken naar enkel "websites uit Nederland".

Uiteraard kan men ook in andere landen regionaal zoeken. Indien men zich richt op een buitenlandse markt dient men bijgevolg doordachte keuzes te maken voor de juiste hosting provider en domein extenties.

Let wel : Nogal wat Nederlandse en Belgische hosting bedrijven werken, zonder dit te melden, met servers in de V.S. of Verenigd Koninkrijk. Een .com domein zou dus wel eens kunnen aanzien worden als een Amerikaanse of Engelse website !
Dezelfde problematiek stelt zich bij gratis hosting via Amerikaanse websites.

Alvorens uw website te optimaliseren dient u bijgevolg, indien nodig, voor een maximaal resultaat bereid te zijn om afhankelijk van uw domein en doelgroep deze te migreren naar een ander hosting bedrijf.

[Overzicht veelgestelde vragen]
 

Home | Webdesign | Hosting | Zoekmachine optimalisatie | Website promotie| Startpagina overzicht

©2010 Danny Rotsaert Webdesign
Beernem, Belgie