Zoekmachine promotie
die uw website kan schaden

Spam en Doorway Pages
DR Webdesign >Zoekmachine optimalisatie (SEO) >SPAM

Onetische zoekmachine promotie technieken : SPAM

SPAM & TRICKS Webmasters, zaakvoerders en zoekmachines promotie diensten hebben er veel voor over om topposities te behalen.
Vaak laten zij zich verleiden om een zoekmachine te misleiden via trucs en divers onetische technieken om aldus hun website een hogere waardering toe te eigenen dan deze in feite verdient :
 
SPAM

Waarom gebruikt men spam ?
 1. Een hoge positie in zoekmachine resultaten is van onschatbare waarde.
 2. Indien een website niet te vinden is op de eerste 3 paginas van zoekresultaten, dan moet vanuit die hoek niet veel bezoekers verwacht worden.
 3. Goede zoekmachine promotie, SEO, vergt kennis, inzicht en is tijdrovend.
 4. Veel bezoek, klanten, omzet en winst is wat elke zaak wil. Cost per click advertising en alternatieve promotie campagnes zijn duur.
 5. Sommige zoekmachine promotie diensten garanderen vaak posities op de eerste pagina van zoekresultaten en bieden een 'geld terug garantie' als zij hun beloften niet kunnen waarmaken.
  Pas op als alle middelen goed genoeg zijn om een terugbetaling te vermijden.
 6. Soms is men zich niet bewust dat men SPAM gebruikt.

Wat zijn de gevolgen van onetische zoekmachine promotie ?
 
Een zoekmachine kan op verscheidene manieren handelen :
 1. De tekst of tag met spam wordt gewoon genegeerd en overgeslagen.
 2. De spam techniek heeft een negatieve invloed op de waardering van de pagina waardoor deze een minder gunstige positie bekomt.
 3. De ganse pagina wordt hetzij automatisch, hetzij manueel gepenaliseerd en verdwijnt uit de zoekresultaten totdat de spam verwijderd wordt.
 4. De ganse website, het domein, wordt verbannen uit de index.
Het is niet eenvoudig om te herstellen van een verbanning uit de indexen.
Beter voorkomen dan genezen !

Door het gebruik van onetische technieken zal een website misschien op korte termijn hoger scoren, doch lange termijn resultaten zijn zo goed als uitgesloten.
De kosten die u eventueel betaalde aan een zogezegd gespecialiseerde zoekmachine promotie dienst die spam gebruikt, zijn dan een maat voor niks geweest en de kans is reŽel dat uw website onherroepelijke schade oploopt.

Wordt alle spam gevonden door zoekmachines ?

Door zich meer en beter te richten op de zichtbare delen van een pagina (tekst, inhoud en opmaak), maken de niet-zichtbare delen (meta tags, comments...) steeds minder deel uit van ranking algoritmes.
Een duidelijk voorbeeld hiervan is de keyword meta tag. Het belang van de tag is zo goed als nihil geworden. Deze voor de bezoeker onzichtbare tag, werd immers vaak volgestopt met keywoorden die niks met de pagina te maken hadden.
 
Relevantie is steeds meer doorslaggevend. Het gebruik van misleidende titels en linkteksten die volledig off-topic zijn, zijn een poging tot spam. Door de irrelevantie is een topositie evenwel zowiezo reeds zo goed als uitgesloten.
 
Spammers zijn vaak heel inventief, en net als bij een ziekte, wordt een remedie pas ontwikkeld nadat het virus of de bacterie werd ontdekt.
Zoekmachines trachten deze remedies in te brengen in hun ranking algoritmes, bij wijze van een filter, zodat de spam automatisch ontdekt wordt.
 
Daarnaast dienen we op te merken dat Google, wereldwijd de nummer 1 van alle zoekmachines, de hulp inroept van etische zoekmachine promotors voor het melden van spam.
Als uw website een top ranking heeft, dan zal uw concurrent deze vast uiterst kritisch bestuderen !

Wat zijn onetische technieken ?

Stelling : Elke poging om zoekmachines en bezoekers te misleiden, alsook elke techniek waarbij men een zoekmachine andere informatie bezorgt, dan deze die de uiteindelijke bezoeker te zien krijgt, is ONETISCH en valt onder SPAM.

Er zijn onnoemelijk veel vormen van spam en de ene zijn duidelijker dan de andere.
Veel voorkomende technieken zijn :
 • Verborgen tekst en verborgen links : de tekstkleur is (quasi) identiek aan de achtergrond.
 • Het gebruik van uiterst kleine lettertypes.
 • Het voortdurend herhalen van trefwoorden.
 • Misleidende titels die niet relevant zijn voor de inhoud.
 • Het gebruik van misleidende alt-tags. Zo ook het gebruik van uiterst kleine figuren om de alt tag vervolgens vol te stoppen met trefwoorden.
 • Het gebruik van tags voor andere doeleinden dan deze waarvoor ze dienen.
  Een <H1>-tag behoort aan het begin van de body sectie te zijn en niet middenin de teksten
 • cloaking : hierbij wordt de zoekmachine spider andere inhoud voorgeschoteld dan deze die de bezoeker te zien krijgt.
 • Automatische redirects naar andere paginas of websites.

Twijfelt u of een techniek al dan niet spam is ?
 
Denk bij uzelf na of u deze techniek ook zou toepassen moesten zoekmachines niet bestaan.
 
Ontwerp en optimaliseer voor uw bezoekers !

Hoe zit het met doorway pages ?

Aanbieders van zoekmachine promotie diensten zullen vaak nieuwe paginas voor u ontwikkelen.
Ze zijn geoptimaliseerd om hoog te ranken voor 1 of meerdere trefwoorden en vaak ook specifiek voor een bepaalde zoekmachine.
Ze bevatten zelden figuren of fotos, en behalve die ene link naar uw paginas, is van een navigatie menu meestal geen sprake.
Doorway pages bevatten uitsluitend "duplicate content". Ze hebben het thema van uw website en een identieke, weliswaar geoptimaliseerde, inhoud. Deze paginas linken dan door naar uw website...
 
Typisch zijn dit losstaande paginas, die op uw domein of op een ander domein geplaatst worden en die zelf gťťn inkomende links hebben, tenzij misschien van de zoekmachine promotie dienst zelf.
Nog erger wordt het, indien u niet de eigenaar bent van deze paginas. Op het einde van een promotie campagne, komen de paginas opnieuw vrij en het SEO bedrijf kan ze zonder meer inzetten om eventueel naar uw concurrent te linken !

 
Doorway pages = SPAM
 

Zoekmachines zullen uiteindelijk de doorway pages -of zelfs het doorway domein- ontdekken en verwijderen uit de indexen.
Zorg dat uw domein niet terzelfdertijd wordt verwijderd !

ONS ADVIES : GEBRUIK NOOIT DOORWAY PAGES
Optimaliseer de paginas op uw website ! Indien de inhoud van uw paginas nauwelijks te optimaliseren is, ontwerp dan inderdaad nieuwe en eventueel bijkomende paginas met unieke en waardevolle inhoud, en integreer ze in uw website !
Dit komt zowel uw website, de zoekmachines als de bezoekers ten goede... en voor lange termijn.

En toch worden doorway pages zo vaak gebruikt.
Vroeger werden ze immers getolereerd en bleken ze een snelle en vrij makkelijke methode om een website naar topposities te brengen. Menig zoekmachine promotor is zich zelfs van geen kwaad bewust.
Allicht wordt dit mede geÔnspireerd door zoekmachines die er een PFI politiek (Pay for inclusion) op na houden. Als u betaalt voor aanmelding van de doorway pagina, dan zal deze om financiŽle belangen ongetwijfeld geÔndexeerd worden.
 
Bij Google kan men niet betalen voor aanmelding, de relevantie bij zoekopdrachten is dan ook bijzonder hoog. Het is dan ook niet verwonderlijk dat ze de grootste zoekmachine geworden is.

Wat zoekmachines zeggen over doorway pages (vertaald uit Engels)

Google
Redenen waarom uw site niet opgenomen is : U gebruikt doorway pages. Google moedigt het gebruik van doorway pages niet aan. We willen gebruikers wijzen op inhoud en niet op doorways of splash screens.
ref. Google helpcentrum for webmasters
 
Alltheweb / Yahoo
Vertaald : Sommige paginas zijn speciaal gemaakt om de zoekmachine te misleiden om ongepaste, redundante en zoekresultaten van bedenkelijke kwaliteit te bieden; Dit noemt men vaak "spam." Yahoo! wil deze paginas niet in de index
en vervolgens : Paginas toegewijd om de gebruiker naar een andere pagina te verwijzen.
ref. Yahoo! Help > Search spam and deletions

Onze diensten

onze diensten zijn altijd 100% Spamfree Onze zoekmachine promotie diensten zijn steeds gegarandeerd 100% spamvrij !
 
Ontdek onze meerwaarde, en lees meer over :

 
 
Home | Webdesign | Hosting | Zoekmachine optimalisatie | Website promotie| Startpagina overzicht

©2010 Danny Rotsaert Webdesign
Beernem, Belgie